top of page

Završen 29.Rally Opatija 2022.

Čestitke pobjednicima Simon Wagner i Pia Sumer! Drugoplasirani Peter Osvath i Tamas Papp te na trećem mjestu Stefan Gottig i Natalie Solbach-Schmidt. Sve posade nastupale su u Škodama Fabia!

Congrats to the winners Simon Wagner and Pia Sumer! Runners-up Peter Osvath and Tamas Papp and thirdplaced Stefan Gottig and Natalie Solbach-Schmidt. It was 1-2-3 for Skoda Fabia at 29. Rally Opatija 2022.

 

ZATVARANJE PROMETNICA

Zbog održavanja 29.Rally Opatija 2022 dan 08.05.2022.-nedjelja biti će zatvorene slijedeće prometnice:

Brzinski ispit Račja Vas/Ročko Polje:

Prometni pravac: ŽC 5014 od naselja Račja Vas (kraj crkve u naselju) do križanja sa lokalnom nerazvrstanom cestom (skretanje desno),1560 m prije table naselje Semić,te ta ista lokalna nerazvrstana cesta do križanja sa cestom D 44 u Ročkom Polju.

U VREMENU OD 07:45 DO 21:00

Povremeni promet za lokalno stanovništvo prema LUPOGLAVU biti će moguć između pojedinih vožnji u dogovoru sa organizatorom

 

Brzinski ispit Mune / Dane

Prometni pravac: ŽC 5012 od raskrižja za Male Mune do križanja sa ŽC5011 u Vodicama te ŽC 5011 od Vodica do raškrižja sa ŽC 5014 (križanje Buzet - Lanišće poslije mjesta Dane)

U VREMENU OD 8:00 DO 20:30

Povremeni promet za lokalno stanovništvo biti će moguć između pojedinih vožnji u dogovoru sa organizatorom

 

 29.RALLY OPATIJA 2022

 

Nakon dvije godine stanke u Opatiju se ponovno vraća rally. U nešto skromnijem izdanju nego inače rally će se održati od 06. do 08.05.2022.godine. I dok je petak rezerviran za preuzimanje materijala i upoznavanje staza te piće dobrodošlice za sve posade,u subotu nas očekuje verifikacija i tehnički prijam na Preluku. Ove godine ceremonijalni start je prebačen u Opatijsko pristanište od kuda se očekuje start prvog vozila u 18:00 sati. U nedjelju posade očekuje 370 km itinerera po Ćićariji od čega 102 km otpada na brzinske ispite. Ceremonijalni cilj očekuje se oko 18:25 na Preluku, Svečana dodijela nagrada održati će se u restaurantu "Molo" sa početkom u 21:00 sat. Ovogodišnje natjecanje uz Prvenstvo Hrvatske boduje se i za međunarodno zonsko Prvenstvo Hrvatske te najstarije europsko sistemsko natjecanje Mitropa rally kup za moderna i povijesna vozila.

Rok Turk i Blanka Kacin osvojili 28. opatijski rally!

Nakon dva dana, 11 brzinskih ispita i 102 pređena kilometra, 28. Rally Opatija je došao svome kraju. Kao pobjednici Kvarner već drugu uzastopnu godinu napuštaju Rok Turk i Blanka Kacin, koji su sa 1:03:28,3 odvezli najbrže vrijeme, 1:33.3 minute brže od Andrasa Hadika i Krisztiana Kertesza (Ford Fiesta R5).

„Možemo reći da je super," krenuo je Turk. “Prošli vikend smo isto vozili i pobijedili, super je da smo nastavili u tom ritmu. Jako je težak bio rally, dosta se je i iskustvo pokazalo, a ne samo brzina i mirna glava. Ekipa je odradila super posao s autom, odvozili smo rally najbolje što smo mogli. Mislim da smo odmah na prvom brzincu pokazali da nećemo popuštati, a na zadnjem smo krugu napravili veliku razliku. “

Treće mjesto je pripalo Mađarima koji voze pod hrvatskom zastavom, Krisztianu Hidegu i Istvanu Kereku, koji su bili 1:40 minuta sporiji od Turka i Kacin. Također su i četvrto mjesto i peto mjesto na kraju pripali Mađarima – Gergely Fogasy i David Berendi (Ford Fiesta R5), te Pal Lovasz i Tamas Kurti (Hyundai i20 R5).

Najbolja hrvatska posada su bili Viliam Prodan i Zoran Raštegorac (Renault Clio R3), koji su sa zaostatkom od 4:53,9 minuta završili njihov domaći rally na desetome mjestu.

Ovogodišnje izdanje opatijskog relija je posjetilo 82 posada iz devet zemalja, od kojih je osam bilo u prestižnim automobilima R5 kategorije.

Objavljen program za gledatelje,karte brzinskih ispita i satnice zatvaranja prometnica

Program za gledatelje,karte brzinskih ispita i satnice zatvaranja cesta možete pogledati na linku.

Copy Of -Najavljeno 28.izdanje rally Opatija

Prvog vikenda u svibnju 4.&5.05.2019. održati će se 28.izdanje Opatijskog rallyja. Već tradicionalno uz domaće prvenstvo koje od ove godine ima i međunarodnu inačicu - Međunarodno Zonsko Prvenstvo Hrvatske, rally će se bodovati za Prvenstvo Centralno Europske Zone, Mitropa kup za moderna i historic vozila te za Prvenstvo i Kup Bosne i Hercegovine. Kao i prošlih godina Organizator očekuje stotinjak posada iz desetak europskih zemanja koje će morati svladati itinerer sastavljen od 11 brzinskih ispita ukupne dužine nešto više od 100kilometara.

Rok Turk i Blanka Kacin osvojili 27. opatijski rally!

Nakon dva dana, 12 brzinskih ispita i 103 pređena kilometra, 27. Rally Opatija je došao svome kraju. Kao pobjednici Kvarner napuštaju Rok Turk i Blanka Kacin, koji su u Peugeotu 208 T16 R5 s 58:55.4 minuta odvezli najbrže vrijeme, 11.4 sekunde brže od prošlogodišnjih pobjednika, Viliama Prodana i Zorana Raštegorca (Škoda Fabia R5).

Treće mjesto je pripalo mađarskoj posadi Antala Kovacsa i Gerga Istovicsa, koji su bili 39.3 sekunde sporiji od Turka i Kacin. Četvrto mjesto su velikom bitkom izborili još jedni Mađari (koji, doduše, voze pod hrvatskom zastavom) – Krisztian Hideg i Istvan Kerek (Škoda Fabia R5). Naime, nakon što su petak završili s najboljim vremenom, u subotu su zbog probušene gume ostali bez zraka za opstanak u borbi za pobjedu.

Sreća je nedostajala višestrukom prvaku Hrvatske iz relija, Juraju Šebalju, koji je u prvom svom reliju ove sezone u uskom zavoju izgubio kontrolu nad svojim Hyundaijem i20 R5 i stražnim djelom udario o zid, zbog čega je ostao bez kotača.

Ovogodišnje izdanje opatijskog relija je posjetilo 93 posada iz devet zemalja, od kojih je 12 bilo u prestižnim automobilima R5 kategorije.

Bitka između Hidega i Prodana za prvo mjesto

Oktanski spektakl se po 27. put vratio u Opatiju! Nakon ceremonijalnog starta iz centra kvarnerskog grada, motorkada se uputila u smjeru Ružića na prva dva brzinska ispita. Nakon što su u prvom Viliam Prodan i Zoran Raštegorac postigli isto vrijeme s Krisztianom Hidegom i Istvanom Kerekom, Mađari su u drugom brzincu bili 1.6 sekundi brži te prvi od dva dana natjecanja završili na vrhu.

Nakon Hidega i Prodana, treće je mjesto zauzela slovenska posada Ruka Turka i Blanke Kacin, koji su u Peugeotu 208 T16 R5 upisali vrijeme od 6:21,2 – 3 sekunde zaostatka za vodećima. Slijede Antal Kovacs i Gergo Istovics (Ford Fiesta R5, 6:24,1) te Juraj Šebalj i Maja Sabol (Hyundai i20 R5, 6:27,2).

Oktanski spektakl se po 27. put vratio u Opatiju! Nakon ceremonijalnog starta iz centra kvarnerskog grada, motorkada se uputila u smjeru Ružića na prva dva brzinska ispita. Nakon što su u prvom Viliam Prodan i Zoran Raštegorac postigli isto vrijeme s Krisztianom Hidegom i Istvanom Kerekom, Mađari su u drugom brzincu bili 1.6 sekundi brži te prvi od dva dana natjecanja završili na vrhu.

Nakon Hidega i Prodana, treće je mjesto zauzela slovenska posada Ruka Turka i Blanke Kacin, koji su u Peugeotu 208 T16 R5 upisali vrijeme od 6:21,2 – 3 sekunde zaostatka za vodećima. Slijede Antal Kovacs i Gergo Istovics (Ford Fiesta R5, 6:24,1) te Juraj Šebalj i Maja Sabol (Hyundai i20 R5, 6:27,2).

Stotinjak posada stiže na Rally Opatija

Manje od tjedan je dana ostalo do 27. Rallya Opatija 2018. Na adresu organizatora pristiglo je stotinjak prijava, pa je već sada jasno da se na Kvarneru i u zapadnoj Istri sprema još jedan oktanski spektakl. Posebnu pozornost privlače automobili klase R5, vrijedni oko dva milijuna kuna. Deset je posada prijavilo dolazak upravo s takvim bolidima, između ostalih i prošlogodišnji pobjednici Viliam Prodan i Zoran Raštegorac. Veliku konkurenciju imat će u aktualnim prvacima Hrvatske Krisztianu Hidegu i Istvanu Kereku, koji su pobjeđivali u Opatiji 2015. i 2016. godine.

Brzinski ispiti isti su kao i prošle sezone. U petak, 4. svibnja dva put će se voziti Breza – u dnevnom i noćnom izdanju. Subota, 5. svibnja donosi po tri prolaska Šušnjevicom, Boljunom i Učkom. Svi su brzinci zahtjevni, no posebno odskače Šušnjevica kao jedan od tehnički najtežih u prvenstvu Hrvatske s mnoštvom prijevoja i vezanih zavoja uz prosječnu brzinu najbržih posada veću od 110 km/h. Najposjećeniji brzinski ispit opatijskog rallya je Breza, koju već tradicionalno u petak kasno poslijepodne i navečer prati nekoliko tisuća gledatelja.

Manje promjene dogodile su se u itinereru zbog radova na raskrižju državnih cesta DC3 i DC8 Matulji – tunel Učka, a tijekom natjecanja povremeno će se zatvarati i Ulica maršala Tita u središtu Opatije zbog održavanja startne i ciljne ceremonije. Predviđena je zabrana prometa dionicom od raskrižja s Ulicama Feliksa Perišića i Matka Laginje do raskrižja s Ulicom Vjekoslava Spinčića u petak, 4. svibnja od 15 do 21 i dan kasnije od 16 do 22.

Organizator natjecanja je AK Opatija uz pomoć AK Delta Sport, AK INA Millenium i AK Rijeka. Uz Prvenstvo Hrvatske, opatijski rally boduje se i za Prvenstvo Centralnoeuropske zone, Mitropa rally kup te Šampionat i Kup Bosne i Hercegovine. Rekordan broj posada na Rally Opatija stigao je 2016. godine, kad ih je nastupilo 108 iz 11 zemalja. Nikad ranije, niti kasnije nije se u Hrvatskoj okupio toliki broj posada na jednom rallyu, a ove godine upravo će se u Opatiji na startu naći sličan broj automobilista.

Na 27. Rallyu Opatija jedanaest brzinskih ispita / A total of eleven special stages at 27. Rally Opatija

Prvi svibanjski vikend rezerviran je za 27. Rally Opatija, koji će na Kvarner i u zapadnu Istru dovesti trkaću karavanu iz Hrvatske i regije. Utrka će se bodovati za Prvenstvo Hrvatske, Mitropa rally cup, Rally Šampionat i Rally Kup Bosne i Hercegovine te po prvi puta i za Prvensvo Centralno Europske Zone u Rally-ju. Itinerer se sastoji od jedanaest brzinskih ispita dugačkih 102,47 km, a vozit će se na asfaltnoj podlozi.

Koncepcijski, rally će biti identičan prošlogodišnjem, uz „punu“ kilometražu brzinskog ispita Učka, koji se silom prilika prošle godine vozio u kraćem izdanju. Prvog dana natjecanja, u petak, 4. svibnja  na rasporedu su shakedown i dva brzinca Breza. Subota donosi preostala tri kruga brzinskim ispitima Šušnjevica, Boljun i Učka. Startno-ciljna rampa i ove će se godine naći u samom središtu Opatije, nedaleko od gradske tržnice u ulici Maršala Tita.

Pridružite nam se i ove godine na 27. Rallyu Opatija!

The first weekend of May is reserved for the 27. Rally Opatija, which will bring a racing caravan from Croatia and the region to Kvarner and western Istria. The race will be counted for the Croatian Championship, the Mitropa rally cup, Rally Championship and the Rally Cup of Bosnia and Herzegovina and this year for the first time it conts for the Central European Zone rally championship. The itinerary consists of eleven special stages long 102.47 km, and will be driven on the tarmac.

Conceptually, the rally will be identical to the last year's one, with the "full" mileage of the special stage Ucka, which had to be shortened last year due to unexpected circumstances. On the first day of the rally, on Friday, May 4, Shakedown and two SS's Breza are scheduled. Saturday brings the remaining three loops of special stages Susnjevica, Boljun and Ucka. The start and finish ramp will be located in the center of Opatija, not far from the market in Marshal Tito street.

RALLY OPATIJA: VILIAM PRODAN I ZORAN RAŠTEGORAC OSVOJILI PRVO MJESTO U OPATIJI

I 26. izdanju opatijskog rallyja je došao kraj. Zlatom okrunjeni, Kvarner, po prvi put ikad, napušta posada Viliam Prodan i Zoran Raštegorac, koji su u Peugeotu 208 T16 R5 postigli ukupno vrijeme od 48:05,4 te time osigurali prvo mjesto nakon 11 brzinaca kroz dva dana rallyja na istarskome poluotoku.
Druga najbrža posada koja je kroz brzince Breza, Šušnjevica, Boljun i Učka projurila bila je hrvatska posada Juraja Šebalja i Karla Goluba, koji su u svojem Mitsubishi Lanceru EVO IX za pobjednicima bili u zaostatku od 0:17,8 sekundi. Treće su mjesto, s ukupnim vremenom od 48:46,6 ostvarili Mađari Krisztian Hideg i Istvan Kerek (Mitsubishi Lancer EVO IX).
Četvrti su Daniel Šaškin i Saša Bitterman (49:19,1, Hyundai i20 R5), peti Szabolcs Varkony i Gergely Makai (50:45,9), Mitsubishi Lancer EVO IX), zatim slijede Szilagy i Varadi, Terpin i Chiuch, Grossi i Kavčić, Wallenwein i Lerch te Dobrila i Pospiš.
Ciljna ceremonija u centru Opatije te svečana dodjela nagrada u restoranu Molo su zaključili oktanski vikend u Opatiji.

 

Za rally je bilo prijavljeno 88 posada, od kojih se deset odjavilo. Startnu rampu je u petak popodne prešlo 78 automobila koji će se boriti za Prventsvo Hrvatske, Prvenstvo i kup Bosne i Hercegovine te prestižni Mitropa Cup. Od 78 posada koje su započele rally, 61 ih je završilo.

ZATVARANJE PROMETNICA

Zbog održavanja 26.Rally-a Opatija 05.&06.05.2017.godine biti će zavorene slijedeće prometnice:

 

Dana 05.05.2017. godine (petak)

Opatija -  ul.M.Tita od križanja sa ulicom F.Perišića do križanja sa ulicom V.Spinčića

    (od križanja H.Ambasador do opatijske tržnice) od 15:00 do 21:00

 

 • Dionica SHAKEDOWN - od 13.00 sati do 17:00 sati.

 • Prometni pravac: ŽC 5016 od mjesta Ružići (kraj naselja) do mjesta Breza (početak naselja – autobusna stanica)

   

 • Dionica BREZA (BRZINSKI ISPITI 1&2) - od 17.30 sati do 23:30 sata

 • Prometni pravac: ŽC 5016 od prometnog znaka Permani – kraj naselja (prije mjesta Ružići) kroz mjesta Breza do križanja sa ŽC 5017

   

   

  Dana 06.05.2017. godine (subota)

   

 • Dionica ŠUŠNJEVICA (BRZINSKI ISPITI 3/6/9)- od 07.45 do 19:30 sati

 • ​            Prometni pravac: Prometni pravac: LC 50180 od raskrižja sa DC66 (Vozilići) do ulaska u mjesto Nova Vas + 500metara

   

 • Dionica BOLJUN (BRZINSKI ISPITI 4/7/10) - 08:15 sati do 20:00 sati

 • ​            Prometni pravac: LC 50087 od ulaska u mjesto Boljun do križanja sa cestom 50084 (kraj naselja Dolenja Vas),te LC 50084 od križanja sa 50084 do križanja sa DC 500

       

 • Dionica UČKA (BRZINSKI ISPITI 5/8/11) - 09:00 sati do 20:30 sati

 • ​            Prometni pravac: Prometni pravac: ŽC 5047 od križanja sa DC 500 (Tunel Učka) prema mjestu Veprinac odnosno do planinarskog doma na Poklonu

  Opatija -  ul.M.Tita od križanja sa ulicom F.Perišića do križanja sa ulicom V.Spinčića

       (od križanja H.Ambasador do opatijske tržnice) od 16:00 do 21:00

  Viliam Prodan sa startnim brojem 1 na Opatijskom rallyu: „Velik je imperativ na nama“

  Objavljena je lista prijava za 26. Rally Opatija 2017. koji će se u petak i subotu, 5. i 6. svibnja voziti na području Kvarnera i zapadne Istre. Posade predvode domaći asevi Viliam Prodan i Zoran Raštegorac s prestižnim Peugeotom 208 T16 klase R5. Na stazu se vraća i Daniel Šaškin sa suvozačem Sašom Bittermanom u automobilu iste specifikacije – Hyundaiju i20. Po prvi put publika će moći uživati u nadmetanju dvije domaće posade u R5 automobilima.

  Dražen Puž, direktor rallya nije skrivao oduševljenje popularnošću natjecanja među posadama čiji je odaziv ponovo izvrstan: „Moram reći da smo zadovoljni s brojem prijava, došlo je 88 prijava iz 10 zemalja. Mijenjali smo koncept natjecanja, zadržali smo prošlogodišnji koncept prvog dana – shakedown i brzinac Breza koji će se voziti u dnevnom i noćnom izdanju. U subotu smo se vratili na nekadašnje brzince opatijskog rallya Šušnjevicu, Boljun i Učku koji će se voziti po tri puta. Itinerer ima 390 km, od toga 84 km brzinskih ispita.“

  Vozač AK Opatija Motorsport Viliam Prodan na domaćem će terenu tražiti prvu pobjedu karijere u ukupnom poretku: „Nakon prošlogodišnjeg izostanka s ovog lijepog i nama domaćeg rallya zbog inozemnog nastupa, vraćamo se nazad na nama dobro poznate domaće terene. Pripremili smo se dobro. Velik je imperativ na nama, tu smo u ulozi favorita, imamo startni broj 1, nadam se da nećemo imati tehničkih kvarova, čega se neke posade najviše i boje. Jedva čekam uz malo sreće i lijepog dobrog vremena, da napokon jedna domaća posada odnese pobjedu u ukupnom poretku na tom rallyu, na kojem već godinama pobijeđuju stranci. Mi se spremamo, idemo ka svome cilju i nadam se da nas neke treće stvari neće u tome omest.“

  Suvozač posade sa startnim brojem 1 Zoran Raštegorac očekuje velik broj publike na 26. Rallyu Opatija: „Ljudi će stvarno imat šta za vidjet. Ima i manjih automobila i mlađih vozača koji voze manje automobile slabijih specifikacija, koji su strahovito brzi i mislim da će publika uživat. Nadam se da će bit puno ljudi kao i svake godine, a želio bih da bude još i više. Bit će to lijep rally, kao i uvijek.“

  Ceremonijalni start 26. Rallya Opatija je u petak u 18:30 iz središta grada, Ulice Maršala Tita. Cilj natjecanja predviđen je na istom mjestu 24 sata kasnije. Servisno parkiralište bit će smješteno u Preluku.

  dd News Story here

  Prvog svibanjskog vikenda 26. izdanje Rallya Opatija

  Tjedan dana ostalo je do 26. Rallya Opatija, drugog natjecanja sezone Prvenstva Hrvatske koje će se održati 5. i 6. svibnja. Odaziv posada je odličan, zasad ih je dolazak najavilo gotovo devedeset. Čak šest posada trebalo bi nastupiti u automobilima klase R5, trenutačno najjačim bolidima s kojima je dopušteno natjecanje u nacionalnim prvenstvima. Stiže i respektabilan broj natjecatelja prestižnog Mitropa rally kupa, kojima će Rally Opatija biti treće bodovno natjecanje.

   

  Velika popularnost među posadama prošle je sezone dovela čak 109 posada na opatijski rally, pa je bilo potrebno u značajnoj mjeri promijeniti itinerer natjecanja. Ove su godine zadržani brzinski ispiti Breza koji su na rasporedu u petak, 5. svibnja u večernjim satima, no koncept drugog dana sasvim je izmijenjen. Vozit će se tri kruga brzinskim ispitima Šušnjevica, Boljun i Učka. Posade će prije povratka u Opatiju na ciljnu rampu prijeći ukupno 392 kilometra, od čega 89 km brzinskih ispita. Staze su brze, asfalt sklizak, cesta na mnogim dijelovima izuzetno uska, a jaka koncentracija bit će potrebna za uspješno svladavanje brojnih prijevoja, skokova i zavoja pod šljunkom.

   

  U Prvenstvu Hrvatske vodstvo trenutačno drži posada AKK Sveta Nedjelja, Juraj Šebalj i Karlo Golub, ispred članova AK Delta Sport Krisztiana Hidega i Istvana Kereka. Na trećoj su poziciji Tomas Hrvatin i Marko Stiperski iz AK Opatija Motorsport. Dvije hrvatske posade nalaze se i u samom vrhu poretka Mitropa rally kupa. Hideg i Kerek su u vodstvu s dva boda više od Hermanna Gassnera i Karin Thannhäuser iz Njemačke, dok su na trećoj poziciji Hrvatin i Stiperski. Važne bodove u Hrvatskoj pokušat će izboriti četvrtoplasirani Austrijanci Wolfgang i Elke Irlacher, baš kao i peti Mađari Kristof Klausz i Botond Csanyi.

   

  Zajedničkim snagama 26. Rally Opatija 2017. organiziraju auto klubovi Opatija, Delta Sport, INA Millenium i Rijeka. Generalni pokrovitelj je Grad Opatija u čijem će središtu biti start i cilj natjecanja, a servisno parkiralište u prostoru autokampa Preluk.

  dd News Story here

  Hideg i Kerek prebrzi za konkurenciju u Opatiji!

   

  Drugu godinu uzastopce Krisztian Hideg i Istvan Kerek (Mitsubishi Lancer Evo IX) pobijedili su na Rallyu Opatija. Mađarska posada koja nastupa za zagrebački Auto klub Delta Sport najbrže je savladala 8 brzinskih ispita dužine 110 kilometara i otvorila pobjednički šampanjac u centru Opatije. Drugoplasirane Juraja Šebalja i Maju Sabol (Mitsubishi Lancer Evo IX) ostavili su minutu i dvanaest sekundi iza sebe. Na ruku im je išlo i odustajanje Alfonsa Di Benedetta i Gina Abatecola (Peugeot 207 S2000). Talijani su bili vodeći nakon dva brzinca vožena u petak, no već na prvom subotnjem naletjeli su na kamen na stazi koji im je probušio gumu, ali i uzrokova kvar zbog kojeg nisu mogli nastaviti utrku.

   

   

  Do trećeg mjesta stigli su Nijemci Manuel Kossler i Marcel Poschner (Subaru Impreza R4). Janos Puskadi i Barnabas Godor iz Mađarske (Škoda Fabia R5) tek su na posljednjem brzinskom ispitu uspjeli izboriti četvrto mjesto ispred sjajne slovenske posade, Roka Turka i Martine Lazar (Peugeot 208 R2) koja je odnijela pobjedu u konkurenciji automobila s prednjim pogonom.

   

  Rally Opatija ove je godine srušio rekord posada koje su startale jedan rally u Hrvatskoj. Ukupno ih je 108 prošlo startni portal u središtu grada, a do cilja ih je stiglo 75. Jaka konkurencija stigla je iz 11 europskih zemalja, a želja za što boljim plasmanom dovela je i do nekoliko izlijetanja. Ona, na sreću, osim materijalne štete nisu imala posljedica po zdravlje posada ili publike, koja je i ove godine u velikom broju došla pratiti brzince koji su prolazili opatijskim zaleđem i sjeveroistočnom Istrom.

   

  Slavljem u Opatiji Hidek i Kerek učvrstili su vodstvo u poretku prvenstva Hrvatske ispred drugoplasirane posade Šebalj i Sabol, kao i u Mitropa rally kupu ispred Kosslera i Poschnera. Iduća utrka Prvenstva Hrvatske vozit će se u susjednoj Sloveniji, u Velenju od 19. do 21. svibnja. Osim u domaćem prvenstvu Hidek i Kerek dodatno su povećali svoju prednost u Mitropa rally kupu, ispred Kosslera i Poschnera koji su se bodovima iz Opatije probili na drugo mjesto.

  Objavljen Posebni pravilnik / Supplementary Regulations published !!!

  18.03.2016.

  Sa današnjim danom objavljen je Posebni Pravilnik natjecanja. Organizator je do sada zaprimio 30-ak pred-prijava i očekuje se 70-ak vozila na na startu rallyja!

  The Supplementary Regulations have been published  today. The Organizer has around 30 pre-entry's and  it's expected that around 70 crews will start the rally!

  Jubilarno 25. izdanje Opatijskog rallyja početkom Svibnja / 25th edition of rally Opatija will be held the first week in May

  Ovogodišnje jubilarno 25 izdanje Opatijskog rallyja biti će održano 05.-07.05.2016.u već poznatom formatu. Sa startom i ciljem u Opatiji,posade u dva dana natjecanja očekuje 8 brzinskih ispita ukupne dužine 110kilometara. I ove godine rally je međunarodnog karaktera pa se tako uz Prvenstvo Hrvatske boduje i za Mitropa Rally Cup,Alpe Adria Rally Cup i Trophy i Šampionat i Kup Bosne i Hercegovine.

   

  This year's 25th edition of Rally Opatija will be held on 05.-07.05.2016.in its known format. With the start and finish podium in the city center of Opatija,the crews will take on 8 special stages with a total leinght of 110kilometers. The rally has a International note and along with the Croatian championship  will count for the Mitropa Rally Cup,Alpe Adria Rally Cup and Trophy and the Championship of Bosnia and Hercegovina.  

  Krisztian Hideg i Istvan Kerek pobjednici 24 izdanja Opatijakog rallyja ! / Krisztian Hideg and Istvan Kerek win the 24th edition of Rally Opatija !

   

  Objavljena satnica za verifikaciju i tehnički pregled / Administrative checks and scrutineering timetable published !!!

   

  Objavljena lista prijava / Entry List published !!!

  Objavljena je lista prijava za 24.Rally Opatija 2015. Na natjecanje se je prijavilo 57 posada iz Hrvatske,Bosne i Hercegovine,Mađarske,Slovenije,Austrije,Češke,Njemačke i Italije!!!

   

  The entry list for 24.Rally Opatija 2015. has been published. 57 teams have enterd the competition from 8 european countries: Croatia,Bosnia and Hercegovina,Hungary,Slovenia,Austria,Czech Republic,Deutschland and Italy!!

  Objavljeni Posebni pravilnik i prijavni list / Supplementary Regulations and entry form published

  Na službenim stranicama objavljeni su Posebni Pravilnik i prijavni list za 24.Rally Opatija. Ujedno su od 23.03.2015.otvorene prijave i trajati će zaključno do 24.04.2015. !!!

   

  Supplementary Regulations and the Entry Form for 24.Rally Opatija 2015.have been published on the official web site. The enry's for the rally are opened from 23.03. till 24.04.2015.!!!

  Objavljen program i itinerer rallyja / Rally program and itinerary published

  Na službenim stranicama objavljen je Program rallyja,itinerer i karte brzinskih ispita .

   

  Rally program,itinerary and SS maps have been published on the rally web page.

  Rally Opatija u kalendaru Šampionata BIH

  Nakon premijernog nastupa preošle godine Prvenstvo BIH vraća se i ove godine na Opatijski Rally. tako je u želji da se Opatijskom rallyju ponovno udahne nekadašnji međunardodni „štih“ ovogodišnje izdanje biti će bogatije za još jedno prvenstvo. Nakon upisa u kalendar Alpe Adria Rally Cup,i Mitropa Rally Cup-a,dolazak na Opatijski rally najavili su i njabolji vozači Bosne i Hercegovine. Naime sve popularniji Opatijski rally bodovati će se i za Šampionat Bosne i Hercegovine i Kup BIH u rallyju.

  Rally Opatija enters BIH championship calendar

  After it's premiere last year the Bosnian rally championship returns to Rally Opatija.In an effort to gain former international status this year's edition of Rally Opatija will be richer for another championship.

  After entering the calendar of Alpe Adria Rally Cup,and Mitropa rally cup, the best crews from Bosnia and Hercegovina (BiH)anounced their entry’s to Rally Opatija. The increasingly popular Rally Opatija will be scored for the Championship of Bosnia and Herzegovina Bosnia and Herzegovina Rally Cup.

  Rally Opatija u kalendaru Mitropa Rally Cup-a

  Nakon dva desetljeća izbivanja ovogodišnje izdanje Rallyja Opatija ponovno je uvršteno u kalendar Mitropa Rally Cup-a. Ovogodišnji kalendar se sastoji od devet utrka koje će se održati u Italiji,Austriji,Njemačkoj,Sloveniji i Hrvatskoj.

  Rally Opatija enters Mitropa Rally cup

  After the mid-nineties this  years 24th edition of Rally Opatija re-enters the Mitropa rally cup after two decades. Rally Opatija will be part of a nine rally calendar with rallyes in Italy,Austria,Germany ,Slovenia and Croatia.

  24.Rally Opatija ponovno u kalendaru AARC za 2015.godinu

  Nakon premijere prošle godine AARC ostaje u kalendaru ovoga kupa i za 2015.godinu.

  Zbog novih FIA pravila ove godine je kup podijeljen u dva dijela;austrijski i talijanski. Rally Opatija će zajedno sa 4 rallyja u Italiji biti dio "talijanskog AARC-a".

  24.th Rally Opatija enter's the AARC 2015

  After the premiere last year Rally Opatija stays in the 2015 AARC 2015 calendar.

  Due to new FIA regulations the AARC is this year split into two cups;a austrian and a italian part. So this year along with 4 rallyes in Italy,rally Opatija will be part of the "Italian AARC".

  24.Rally Opatija ove godine početkom svibnja

  Iako službeni kalendar HAKS-a još nije objavljen datum održavanja 24.izdanja Opatijskog Rallyja je već poznat. Ovogodišnje izdanje sa startom i ciljem u centru Opatije biti će održano 01.&02.05.2015.godine.

  24.th edition of Rally Opatija this year will be held in May 2015.

  Altrough the official calendar of CCCF has not yet been published,the date of Rally Opatija is already known.The 24.th edition of the rally will be held on 1st-and 2.nd of May 2015.with it's start and finish in the city of Opatija.

  Please reload

  carmoto.jpg

  Suorganizatori

  Lučka uprava.jpg
  Uni Rent Croatia logo.jpg
  bottom of page